Finał 3 sezonu '
Teen Wolf'a' pokazał nam jak powinien wyglądać prawdziwy cliffahanger*!
Czarny charakter, który powinien być martwy już od dłuższego czasu, znów przybywa do Beacon Hills, by terroryzować miasteczko! -> I takim oto sposobem nie możemy doczekać się 4 sezonu serialu o młodym wilkołaku !
Teen Wolf powraca do nas z 4 sezonem już(albo raczej dopiero) 23 czerwca, więc serial potrzebował prawdziwego wstrząsu fabułą, i ostatni odcinek - "
The Divine Move"(
Boski ruch), będący finałem sezonu 3B nam go dostarczył. Nasi bohaterowie na ogół nie otrzymują prawdziwego zakończenia( w stylu happy endu) i w naprawdę krótkim czasie przeżywają kolejne bardziej lub mniej osobiste tragedie, z którymi nie mają czasu sobie poradzić, tak jak sami byśmy chcieli. Tak też jest i tym razem, stara historia ożyje(dosłownie) na nowo, i stanie się integralną częścią nadchodzącego sezonu.
Jeżeli twoja szczęka nie wpadła na ziemię, kiedy w ostatnich sekundach finału sezonu pojawiła się Kate Argen(Jill Wagner), to prawdopodobnie jesteś zwykłym kłamcą, chyba, że twoja szczęka nadal leży na podłodze. A to jeszcze nie koniec dobrych/złych wiadomości, Kate nie tylko powróciła, ale jest także wilkołakiem(lub jagurołakiem, zgodnie z tym co na swoim Twitterze napisała Jill). To
prawie przebiło
śmierć Allison.
To może wydawać się poplątanym pomysłem, wracać do fabuły pierwszego sezonu, jednakże uwierzcie mi, to musiało się wydarzyć. Liczba pytań, które mam do zadanie odnośnie wspólnej przeszłości Kate i Dereka, w przybliżeniu wynosi milion. I nie jest tak tylko dlatego, że nie otrzymaliśmy na nie odpowiedzi, ale dlatego, że da nam to lepszy wgląd w postać tajemniczego, zamkniętego w sobie(a także niezwykle przystojnego) Dereka(Tyler Hoechlin). Kto wie, może dowiemy się ile lat miał Derek, kiedy został uwiedziony przez Kate, która następnie spaliła jego rodzinę? A może spełni się nasze marzenie o uzyskaniu informacji, o dacie narodzin Dereka?!
Jak Chris zareaguje na powrót siostry?
Podczas gdy wciąż jesteśmy- i zawsze będziemy- źli za uśmiercenie Allison(co nie musiało się wydarzyć...), to Chrisa Argenta(JB Bourne) czeka kolejny wstrząs. Z godnie z jego obecną wiedzą, jego ojciec jest zwykłym szaleńcem, a żona, córka i siostra umarły. Obserwowanie jego reakcji na powrót Kate będzie naprawdę ciekawym fragmentem 4 sezonu. Ostatniej nocy Pan Argent powiedział nam, że potrafi całkowicie zamknąć uczucia w sobie, ale jak mu się to uda, kiedy będzie zmuszony skonfrontować się z siostrą, która nie dość, że powinna być martwa, to jeszcze jest coś-dziwnego-łakiem, bardziej szalonym niż kiedykolwiek wcześniej?
Najbardziej chcielibyśmy zobaczyć walkę rodzeństwa, w której Chris zrobi z życia Kate prawdziwe piekło, za złamanie rodzinnego kodeksu i
załatwienie swoimi sposobami rodzinę Hal'ów. Po tych wszystkich wydarzeniach wydaje się, że Chris i Derek są naprawdę blisko siebie, i scena w której Argent obroni Hale ogrzałaby wszystkie zakamarki kawałka lodu, robiącego za moje serce. Doskonale widoczne dla nas było przerażenie w oczach Dereka, na widok Kate. Przystojny były-alfa ma żal do osoby, którą był, kiedy złowroga blond łowczyni uwiodła go i zabiła jego rodzinę. Koniecznie chcę zobaczyć, jak będzie rozwija się sytuacja, i kiedy Derek w końcu będzie gotowy wybaczyć sobie, i pokonać zarówno poczucie winy jak i samą Kate.
Zgadzasz się z nami, że powrót Kate jest najważniejszą rzeczą, która wydarzyła się w TW, odkąd Jackson(Colton Haynes, obecna Gwiazda serialu Arrow) zapytał Scotta, gdzie kupuje "swój soczek"?
Oryginał tutaj:
klikNie lubię artykułów tej pani, wiec wybaczcie pewne zmiany w tekście xd
Mój ulubiony moment, to ten z soczkiem. Reszta nieciekawa(zwłaszcza w moim tłumaczeniu ;D), nie wiem dlaczego wlg. go tutaj wkleiłem o.O