Aid_than Przemieniony
Liczba postów : 505 Punkty : 12 Join date : 18/07/2013 Age : 27 Skąd : Śląsk
| Temat: Dary anioła:Miasto kości 22/1/2014, 21:59 | |
| - Cytat :
- Miasto kości (ang. City of Bones) – książka fantasy dla młodzieży o Nocnych Łowcach, napisana przez Cassandrę Clare. Jest to pierwsza część serii Dary Anioła.
Dziewczyna ze skłonnością do wpadania w tarapaty, wampir, który zmaga się ze swoją mroczną naturą, półanioł , pogromca demonów. Połączyła ich miłość i walka , dzieli ich wszystko. Razem wkraczają do Miasta kości... No więc tak. Mnie osobiście książka się bardzo spodobała , czego nie mogę powiedzieć o ekranizacji filmowej ... Moja wyobraźnia działała przez cały czas , który poświęciłem na książkę. Wszystko było jasne ,a każdy następny rozdział wciągał coraz bardziej . Jest to książka chwilami bardzo śmieszna , chwilami bardzo straszna , a chwilami bardzo osobliwa. Najlepsza humorystyczna powieść fantasy jaką czytałem , dużo przygód , ciekawych postaci i magi<3 . Oczywiście jestem dopiero po lekturze pierwszej części , ale na pewno zakupie i przeczytam pozostałe i z niecierpliwością czekam na te , które się jeszcze nie ukazały ,a wam wszystkich z czystym sercem książkę polecam i przestrzegam przed filmem . | |
|
cabello Odwiedzający
Liczba postów : 28 Punkty : 0 Join date : 26/02/2014 Age : 28
| Temat: Re: Dary anioła:Miasto kości 26/2/2014, 23:51 | |
| Wciągnęło mnie tak bardzo że jestem na czwartym tomie, ekranizacja pierwszego tomu jest w sumie dobra, ale nie równa się z książką, chyba sam fakt że wolę filmowego Simona od książkowego (co prawda zmienia mi się to w tomie trzecim) sprawia że bez wyrzutów sumienia mogę powiedzieć że film jest okej. Książka pomimo tego jest wciągająca, kolejne tomy również. Kocham cały ten świat, nocnych łowców, magi, tajemnic. | |
|
Lunar Gość
Liczba postów : 19 Punkty : 0 Join date : 11/03/2014 Age : 26 Skąd : Beacon Hills
| Temat: Re: Dary anioła:Miasto kości 13/3/2014, 12:58 | |
| Ja nad życie kocham całą serią, posiadam prywatnie. Film jakoś mnie nie zachwycił bo kilka scem wycieli a trochę się nie zgadzało z treścią. Chociaż gdyby było tak samo jak w książe to film byłby lekko nudny. Wizja autora mi się podobała, ale na pierwszym miejscu i tak pozostanie na zawsze książka. Polecam do czytania wszystkim fonom fantastyki! | |
|
Jaxie Odwiedzający
Liczba postów : 47 Punkty : 0 Join date : 17/04/2014 Age : 30
| Temat: Re: Dary anioła:Miasto kości 17/4/2014, 21:54 | |
| A ja przeczytałam 3 pierwsze części, zaczęłam czwartą i po dylematach Simona nad wyborem dziewczyny i ćwierkającej Clary z Jacem trochę wymiękłam, może kiedyś wrócę do tego. | |
|
Stalia Stały Bywalec
Liczba postów : 74 Punkty : 2 Join date : 04/08/2014 Age : 27 Skąd : Racibórz
| Temat: Re: Dary anioła:Miasto kości 8/8/2014, 17:28 | |
| Ja czytałam 3 pierwsze części, na reszte nie mogę trafić w bibliotece ;/ Jedna z najlepszych książek fantasy jakie czytałam . Cały ten świat magii bardzo fajnie przedstawiony i ciekawe wątki . Główna para jakoś mnie nie ruszyła, za to spodobała mi się postać Simona . Co do ekranizacji to zawiodłam się trochę bo spodziewałam się czegoś lepszego . Jedynie Simon mnie nie rozczarował . | |
|
Ann. Wtajemniczony
Liczba postów : 189 Punkty : 4 Join date : 05/06/2014 Skąd : Shreveport
| Temat: Re: Dary anioła:Miasto kości 14/8/2014, 20:26 | |
| Jedna z moich ulubionych serii. <3 Na razie przeczytałam tylko trzy części, ale zamierzam kupić kolejne. ;p Póki co najbardziej do gustu przypadła mi chyba trójka. Film również oglądałam, ale jednak książka bardziej do mnie trafiła. | |
|
Marcialinka Odwiedzający
Liczba postów : 47 Punkty : 0 Join date : 09/11/2015 Age : 25 Skąd : Instytut Xaviera
Beacon Hills Imię i nazwisko: Wiek: Rasa:
| Temat: Re: Dary anioła:Miasto kości 17/12/2015, 09:44 | |
| Moja przygoda z "Darami Anioła" zaczęła się od "Diabelskich Maszyn". I proszę, nie zlinczujcie mnie, za to co teraz powiem. Moim zdaniem Will jest o niebo lepszy niż jace. | |
|
Sponsored content
| Temat: Re: Dary anioła:Miasto kości | |
| |
|