Liczba postów : 505 Punkty : 12 Join date : 18/07/2013 Age : 27 Skąd : Śląsk
Temat: Eurowizja 2014 27/5/2014, 19:48
Czy oglądał ktoś? Według mnie w tym roku był bardzo wysoki w porównaniu z poprzednim. Mieliście swoich faworytów? Mnie akurat Conchita nie chwyciła, chociaż na pewno załapała się w pierwszej dziesiątce. Co dziwne podobał mi się także występ Cleo, który powinien być wyżej oceniany.
Spoiler:
W zasadzie to zabawne "kobieta z brodą" nikomu nie przeszkadzała, ale polki pokazały dekolty i od razu afera o seksizm. Oczywiśćie nic nie mam do zwycięzcy/czyni.
Moja topka: 1.Sanna Nielsen - Undo (Szwecja)
Super ballada wpadająca w ucho. Wręcz mnie uwiodła :: 2.Elaiza - Is It Right! ( Niemcy) i Mollly - Children of the University (W.Brytania)
Ja oczywiście przepadam za popowymi i folkowymi utworami, dlatego te od razu wylądowały w mojej czołówce. Ela nasza rodaczka od razu wpadła mi w ucho. Jej twórczość przypomina mi dobrze nam znane zespoły typu Enej. Zdecydowanie europa "ich" nie doceniła . Podobnie z Molly, której głos brzmi światowo. Do dziś nutka mi siedzi w głowie. Proste słowa i ta chrypka Tylko dlaczego tak nisko?! 3.Aram MP3 - Not Alone (Armenia)
No ten wokalista mnie rozwalił. Początek mnie nie zachwycił i szczerze mówiąc myślałem że kolejny gniot, ale jak przywalił refrenem to prawie z krzesła spadłem. Zasłużone miejsce, nie ma się co dziwić. 4.Tinkara Kovač - Round And Round (Słowenia)
Ta piosenka ma w sobie urok. Klarnet idealnie dobrany. Głos wokalistki perfekt. Szkoda tylko że piosenka w całości nie była w jej ojczystym języku, ale taki mix też dobry. 5.Maria Yaremchuk "Jaremczuk" - Tick-Tock (Ukraina)
Ta pani zrobiła niezłe show na scenie. Nie dość że umie śpiewać to nieźle się rusza. Piosenka wpada w ucho, ale tekst trochę głupawy. \ Dalej wyróżnie : 6.Teo-Cheesecake ( Białoruś ) 7.Sebalter - Hunter of Stars (Szwajcaria) 8.Tolmachevy Sisters (Rosja) 9.Kállay Saunders - Running (Hungary) 10. Conchita Wurs- Rise like a Phoenix (Austria)
Kotna Zaatakowany
Liczba postów : 284 Punkty : 10 Join date : 25/04/2014 Age : 29
Beacon Hills Imię i nazwisko: Wiek: Rasa: Człowiek
Temat: Re: Eurowizja 2014 27/5/2014, 20:02
Conchita mi muzycznie przypadła do gustu. Jednak bardziej podobały mi się występy AramMp3 czy The Common Linnets, czy też Sebaltera i Softengine. Piosenka Molly też przykuła moją uwagę, a Is It Right Elaizy wpadło w ucho. Co do Cleo jej występ był jak dla mnie udany.