|
|
| The Originals | |
|
+6BoginiSkarpety Rashel Morgan Aid_than Annie merllo 10 posters | Autor | Wiadomość |
---|
merllo Zaatakowany
Liczba postów : 215 Punkty : 1 Join date : 11/11/2013 Age : 34 Skąd : Kraków
| Temat: The Originals 10/12/2013, 18:17 | |
| Amerykański spin-off serialu Pamiętniki wampirów. Opowiada o losach pierwotnej rodziny wampirów, żyjącej na przestrzeni wieków. Mikaelsonowie przenoszą się do Nowego Orleanu. Tam spotykają diabolicznego byłego protegowanego Klausa, Marcela, charyzmatycznego wampira mającego całkowitą kontrolę nad ludźmi i nadnaturalnymi mieszkańcami Nowego Orleanu. Obejrzałam na razie parę odcinków i powiem że bardzo mi się one spodobały.
Obsada:
Joseph Morgan jako Niklaus Mikaelson - nazywany również Nickiem oraz Klausem, jeden z trójki wciąż żyjących członków rodziny pierwotnych wampirów, przyrodni brat Elijah i Rebeki. Ma obsesję na punkcie władzy. Jest nieobliczalny i okrutny, swoje słabości i poczucie samotności ukrywa poprzez zadawanie innym bólu. Ma nienarodzone jeszcze dziecko z wilkołaczycą Hayley i uczyni wszystko by nie stała się krzywda ani matce jego dziecka, ani dziecku.
Daniel Gillies jako Elijah Mikaelson - najstarszy z żyjącego rodzeństwa pierwotnych wampirów. Opanowany i zrównoważony. Zawsze dotrzymuje danych obietnic. Jego miłością jest Katherine Pierce, ale porzucił ją na rzecz brata.
Claire Holt jako Rebekah Mikaelson - jedyna siostra Elijah i Klausa, pierwotny wampir. Jest wredna i arogancka, ma temperament swojego przyrodniego brata. Łatwo się zakochuje, mimo, że większość jej poprzednich chłopaków zabił Klaus.
Phoebe Tonkin jako Hayley Marshall - osierocona wilkołaczyca, nosi dziecko Niklausa. Nawiązała przyjaźń z Rebeką. Nigdy nie poznała swoich biologicznych rodziców, a jej zastępczy wyrzucili ją z domu, gdy klątwa wilkołactwa się uruchomiła. Jest osobą bardzo samodzielną, choć czuje się nieswojo w sytuacji w której się znalazła, jako że nie przywykła, że inni o nią dbają. Stara się także odnaleźć w roli przyszłej matki.
Charles Michael Davis jako Marcel - około 200-letni wampir, obecny władca francuskiej dzielnicy Nowego Orleanu. Wychował go Klaus, który go adoptował ponieważ widział w nim młodszego siebie. To właśnie on nadał mu imię - Marcellus. Rebekah nauczała Marcela walki, z czasem również zakochali się w sobie. Ale gdy rozzłoszczony Klaus postawił mu ultimatum: Rebekah czy upragnione marzenie zostania wampirem, wybrał to drugie. Kiedy pierwotni musieli uciekać z Nowego Orleanu on został i zbudował sobie własne królestwo w Nowym Orleanie. Jest odpowiedzialny za wypędzenie z terenów miasta wilkołaków, oraz dzięki sekretnej broni trzyma lokalne czarownice w garści. Zakochany w barmance o imieniu Camille, ale bez wzajemności.
Daniella Pineda jako Sophie Devereux - czarownica, która pracuje w barze Rousseau's. Pomogła sprowadzić Pierwotnych z powrotem do miasta i zawarła z nimi pakt, by pomogły pozbyć się reżimu Marcela. Miała siostrę Jane-Anne, która została zabita przez Marcela.
Leah Pipes jako Camille „Cami” - barmanka, która studiuje psychologię. Jest wykorzystywana przez pierwotnych jako słaby punkt Marcela.
Danielle Campbell jako Davina - około szesnastoletnia czarownica o niebywałej mocy. Jest tajną bronią Marcela i zrobi dla niego wszystko.
Jako, iż jest to spin-off Pamiętników Wampirów, które mają własny dział, temat został do niego przeniesiony. Solve | |
| | | Annie Wilkołak
Liczba postów : 1040 Punkty : 7 Join date : 03/07/2012 Age : 28 Skąd : Tajlandia ^^
| Temat: Re: The Originals 14/1/2014, 01:37 | |
| Z początku dość sceptycznie byłam nastawiona, no bo, jakby nie patrząc, istna 'Moda na sukces', prawda? Dlatego obejrzałam zaledwie 2 odcinki i postanowiłam, że nie będę tego oglądać. Tym bardziej, że nie zanosi się na powrót Kola z zaświatów :<. Ale ostatecznie w poprzedni weekend ogarnęłam wszystkie odcinki (miałam się uczyć historii, więc wiecie jak to jest xd), no i muszę przyznać, że jak ominie się kilka scen to jest całkiem znośnie. No i uwielbiam Davinę! Uwielbiam Co do Marcela mam mieszane uczucia, Lajża i Bex są świetni jak zawsze, Klaus ma swoje wzloty i upadki, Cami jest... mdła, czarownice ogólnie fajnie przedstawione, no i jakoś się to wszystko trzyma, chociaż muszę powiedzieć, że Hayley wciąż mnie irytuje, ale już mniej na pewno xd i nawet to "muszę odnaleźć rodzinę" już nie jest takie złe. - spoiler!:
Ale nie wybaczę im tego, co zrobili z Lockwooda ;/
| |
| | | Aid_than Przemieniony
Liczba postów : 505 Punkty : 12 Join date : 18/07/2013 Age : 27 Skąd : Śląsk
| Temat: Re: The Originals 14/1/2014, 17:42 | |
| Ja w przeciwieństwie do Annie od razu pokochałem ^.^ Najbardziej podobał mi się moment wtargnięcia do miasta Rebeki:) jak ,,przywitała" miejscowych <3 | |
| | | Morgan Betha
Liczba postów : 957 Punkty : 29 Join date : 25/06/2012 Age : 27
| Temat: Re: The Originals 14/1/2014, 18:44 | |
| Ja się w sumie zastanawiam Zaczęłam bym, bo strasznie brakuje mi Elijah'y. Ale fakt, że tumblr zaspoilerował mi jego i Hayley - to mnie odpycha ;/ | |
| | | Rashel Ugryziony
Liczba postów : 422 Punkty : 28 Join date : 19/07/2012
| Temat: Re: The Originals 14/1/2014, 19:31 | |
| Morgan nie polecam, szczególnie dla Elajży, bo jak dla mnie to jest całkowitą porażką w tym serialu, zachowuje się ciągle jak hipokryta i inne takie. | |
| | | BoginiSkarpety Odwiedzający
Liczba postów : 47 Punkty : 1 Join date : 01/03/2014
| Temat: Re: The Originals 18/5/2014, 21:26 | |
| | |
| | | Solve Betha
Liczba postów : 1337 Punkty : 98 Join date : 31/05/2013 Age : 29 Skąd : Podkarpackie
| Temat: Re: The Originals 19/7/2014, 17:25 | |
| Uważam, że spin off bije serial macierzysty na głowę i jeszcze więcej. Szybciej wciagnąłem się w TO niż wciągnąłem się w TVD. Serial może i ma pewne wady, ale ogląda się go całkiem spoko.
| |
| | | Adria Wilkołak
Liczba postów : 827 Punkty : 37 Join date : 30/07/2014 Age : 33 Skąd : Buzolic's bed
| Temat: Re: The Originals 25/8/2014, 20:14 | |
| Jak sporo osób wie, serdecznie nie znoszę TO, rwąc włosy z głowy nad zaprzepaszczonym potencjałem tego serialu. Dałam szansę, obejrzałam 1x01 i 1x02, wynudziłam się jak mops i zdegustowałam jak... bardzo się zdegustowałam. Obejrzałam 1x07, no bo mój ukochany Tyler. Zdegustowałam się jeszcze bardziej. Obejrzałam prawie wszystkie flashbacki i uważam je za mocny punkt serialu - jedyny ich minus to fakt, że wymyślono debilny wątek z Rebeką zdradzającą Klausa, co stanowi GWAŁT na kanonie TVD. Jednakże Rebel, Żniwa, opera, klebekah blood sharing, mały Marcel... większość jest fajna. No i nie ma w nich Pewnej Osoby. ;D Uwielbiam Davinę i uwielbiam crackship Davina x Elijah. Josh jest fajną postacią. Natomiast Elijah to porażka w TO, nie chce mi się nawet o nim pisać. No i wisienka na torcie, czyli Tonkin. Nie lubię jej, uważam, że nie umie grać, a na dodatek szczerze nie znoszę Hejli i wątku marysuistycznej hybrydy jednorożca i wampira srającego tęczą, owocu jej futrzastego łona. -_- I bez wątków około Nołpowych ten serial byłby mocno średni, z ciężarną Hejli na pierwszym planie i niesmacznym Haylijah dla mnie osobiście jest wyjątkowo niestrawny. ;/
Bardzo żałuję, że wiarołomny Sharman porzucił TW dla TO i mam szczerą nadzieję, że zrozumie swój błąd.
| |
| | | Bexy Ugryziony
Liczba postów : 449 Punkty : 4 Join date : 07/07/2013 Age : 30 Skąd : Bon Temps
| Temat: Re: The Originals 25/8/2014, 21:00 | |
| Nie chcę mi się tutaj za bardzo hejtować, bo szkoda mi na to nerwów i nie mam weny, więc wypowiem się tutaj raczej krótko. Ogólnie podpisuję się pod niemal wszystkim, co napisała moja przedmówczyni. Właściwie nie zgadzam się jedynie z "ukochanym Tylerem". No ale do rzeczy... Zacznę może od plusów, bo jednak trochę ich będzie: - przede wszystkim flashbacki. W zasadzie to podobały się wszystkie z wyjątkiem tego o zdradzie Bex. Np. "mała" Klebekah byli przecudowni. Albo początki Rebela, czy Żniwa. Coś fantastycznego. Retrospekcje w TVD też były dobre, ale myślę, że te originalsowe nawet lepsze. To jedno naprawdę im wyszło i muszę to przyznać. - na początku Rebel, bo później Marcel strasznie mnie zirytował i straciłam serce do tego paringu. Niemniej jednak mieli wspaniały potencjał i nadal mam do nich sentyment. Uważam, że jest to - mimo wszystko - najlepsza para w TO. - crackship Elijah x Davina. - postać Daviny, Diega, Genevieve. - pozostałości charakterów Klausa i Beczki. - Klenevievie - ONLY romans. - Tyler chcący zamordować Hayley. - Wzmianka o Caroline w 1x07 i after sex Klusek w 1x12. Minusy: - Hayley - większość osób zapewne wie, dlaczego jej nienawidzę (zresztą bez trudu można się domyślić, w końcu niewiele osób ją w ogóle trawi...), więc nie będę się tutaj rozpisywać. W telegraficznym skrócie - fatalna gra aktorska, fatalna kreacja, beznadziejny charakter, obrzydliwe zagrania, brak konsekwencji w prowadzeniu postaci. - Haylijah/Klayley - te paringi też nie wymagają komentarza. - Klamille/Camille - Cami jest to najbardziej drętwa, nudna, mdła, pozbawiona ikry i charakteru postać, jaką w życiu widziałam. Klamille natomiast jest najbardziej nie-chemicznym, nudnym, mdłym i beznadziejnym paringiem, jaki w życiu widziałam. Klayley wprawdzie nie znoszę bardziej, ale chyba nawet oni są CIEKAWSI... - niekanoniczni Pierwotni, a zwłaszcza Elijah, który został spierdzielony najbardziej ze wszystkich. Ale Klusek i Bex też sporo stracili w tym serialu, więc w pewnym momencie przestałam go oglądać, żeby nie zrazić się do ulubionych postaci i w miarę dobrze je zapamiętać. - zniszczenie Klebeki. - NoHope. Moja ogólna ocena serialu (od razu zaznaczam, że obejrzałam go tylko do 1x14, bo dłużej nie wytrzymałam, ale myślę, że fakt, iż przerwałam też wiele tłumaczy...) to 3/10. 3 punktu przyznaję za plusy, a 7 odejmuję za Hayley. | |
| | | Solve Betha
Liczba postów : 1337 Punkty : 98 Join date : 31/05/2013 Age : 29 Skąd : Podkarpackie
| Temat: Re: The Originals 27/9/2014, 18:30 | |
| UWAGA W DALSZEJ CZĘSCI POSTU ZNAJDUJE SIĘ LISTA SPOILERÓW NA TEMAT 2 SEZONU THE ORIGINALS - Spoiler:
-Nina Dobrev została zaangażowana w produkcję 5 odcinka TO, w którym zagra Tatię Petrove, będzie miała sceny z Klausem i Elijahem -Sebastian Roche(Mikael) jest przekonany, że Kaleb to Kol którego Esther Przywróciła z zaświatów -Nathaniel Parson(Jackson, zwany Księciem z Bagien) na pewno nie poawji się w pierwszych 3 odcinkach 2 sezonu -W 2 odcinku będą retrospekcje z Kolem -Kaleb będzie prawdopodobnie wprowadzony nie tylko jako wróg Mikaelsonów, ale także jako obiekt westchnień Daviny
| |
| | | Kotna Zaatakowany
Liczba postów : 284 Punkty : 10 Join date : 25/04/2014 Age : 29
Beacon Hills Imię i nazwisko: Wiek: Rasa: Człowiek
| Temat: Re: The Originals 27/9/2014, 20:33 | |
| Obejrzałam zdaje się dziewięć odcinków i przerwałam.Na początku mimo wszystko miało swój potencjał, ale zaprzepaściło mi go parę rzeczy. Po pierwsze zmiana Elijaha i jego trucie Klausowi o rodzinie. Hayley, za którą nie przepadam. Wprowadzanie Haylijah i poprowadzenie ciąży. Nie zawsze odcinki mnie ciekawiły, trzeci chyba spodobał mi się mimo wszystko najbardziej. Na plus Davina i Josh oraz niektóre wątki. Mam nadzieje, że taki Sharman jakoś się wybroni i nie zawita u długo. | |
| | | Adria Wilkołak
Liczba postów : 827 Punkty : 37 Join date : 30/07/2014 Age : 33 Skąd : Buzolic's bed
| Temat: Re: The Originals 27/9/2014, 21:14 | |
| (Kotna, masz wielkiego plusa za tę opinię ) Spoilery: - Spoiler:
- Cytat :
- Sebastian Roche(Mikael) jest przekonany, że Kaleb to Kol którego Esther Przywróciła z zaświatów
Hahahaha. Rozumiem, że Majkiemu pobyt na TOS zlasował mózg? Sharman miałby grać Kola? BICZ PLIS, KOL JEST JEDEN. NEJCIACZKU, POKAŻ IM, CO MYŚLISZ O ICH GŁUPICH POMYSŁACH. - Cytat :
- Kaleb będzie prawdopodobnie wprowadzony nie tylko jako wróg Mikaelsonów, ale także jako obiekt westchnień Daviny
Tu jedyna zaleta spoilera o Kalebie - Kolu - Kolvina miałaby potencjał. Jednakowoż czy on Kaleb, Kol po renowacji, czy Tęczowy Kucyponek, ja i tak zawsze będę obstawać przy Elijah & Davina - Cytat :
- Nina Dobrev została zaangażowana w produkcję 5 odcinka TO, w którym zagra Tatię Petrove, będzie miała sceny z Klausem i Elijahem
A tym się autentycznie jaram, bo retros z Tatią będzie wart całego sezonu występów Hejli. ;D I mean... Klatia. Telijah. NINA POMIĘDZY DANIELEM A JOSEPHEM. afsldfglgl ja tak bardzo, bardzo, bardzo kocham historię Original Petrovy, że na bank obejrzę na YT wszystkie retrosy. PRZYWRÓĆCIE TATIĘ, HEJLI UMRZYYYYJ.
| |
| | | Solve Betha
| Temat: Re: The Originals 27/9/2014, 23:01 | |
| Ja tam tego Sebastiana odebrałem bardziej jako żart. Wszyscy wiemy jaki jest(a jeśli nie, to polecam obejrzeć jakikolwiek jego panel na konwencjach, od samego początku leci z niezłytekstami+czasami mocne teksty sexualne xdd) Ja tam TO lubię, liczę na mniej haylijaha w 2 sezonie, i będę zadowolony(chyba, że będzie nuda, ale plakat mają osom). W spoilerze, bo rozjeżdża forum) - Spoiler:
| |
| | | Adria Wilkołak
| Temat: Re: The Originals 27/9/2014, 23:10 | |
| Sorry, źle spojrzałam. Myślałam, że to Mikael (Sebastian Roche) jak tak to spoko, Sebcio ma swoje odpały. W końcu jest z SPN cast... ;D Mnie dziwi, że Księżniczki Nołp nie ma na plakacie... ;D | |
| | | Solve Betha
| Temat: Re: The Originals 28/9/2014, 13:19 | |
| Hope sama w sobie nie będzie aż taką częscią drugiego sezonu Czekam na premierę drugiego sezonu, bo nie mam co oglądać ;D Materiały promocyjne TO ma superowe. Pierwszy sezon TO jest lepszy od pierwszego sezonu TVD, jeśli chodzi o 2, to co prawda nie zapowiada się aż tak dobrze, jak zapowiadał drugi pamiętników, no ale.... ;P | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: The Originals | |
| |
| | | | The Originals | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|