Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksLatest imagesSzukajRejestracjaZaloguj

Zespół Bon Jovi

Go down 
5 posters
AutorWiadomość
jeffster85
Wtajemniczony
Wtajemniczony
jeffster85

Liczba postów : 126
Punkty : 112

Zespół Bon Jovi Empty
PisanieTemat: Zespół Bon Jovi   Zespół Bon Jovi Icon_minitime14/6/2013, 12:08

Nie mogę uwierzyć że nie ma tutaj tego tematu więc postanowiłam go założyć myślę że nie trzeba go przedstawiać bo chyba każdy zna przynajmniej kilka jego piosenek, no ale dla tych którzy nie znają lub jakimś cudem o nim nie słyszeli oto on albo oni jako zespół :

Zespół Bon Jovi Z12956631Q,Zespol-Bon-Jovi
Jon Bon Jovi, właśc. John Francis Bongiovi Jr. (ur. 2 marca 1962 w Perth Amboy) – Amerykanin pochodzenia włoskiego, muzyk rockowy, autor tekstów, producent, aktor, założyciel i wokalista grupy Bon Jovi.
W 2006 roku piosenkarz został sklasyfikowany na 31. miejscu listy 100 najlepszych rockowych wokalistów wszech czasów według Hit Parader.
Jon Bon Jovi urodził się w Perth Amboy w stanie New Jersey 2 marca 1962 roku. Później, wraz z rodziną, ojcem Johnem seniorem, matką Carol i braćmi Anthonym i Mattem mieszkał i dorastał w Sayreville. Uczęszczał tam do Sayreville War Memorial High School, gdzie poznał swoją przyszłą żonę – Dorotheę Hurley (ślub w kapliczce ślubów 29 kwietnia 1989 roku w Las Vegas). Jego przygoda z muzyką rozpoczęła się tradycyjnie – marzeniami. Jon zakładał kilka garażowych zespołów, z którymi grał po okolicznych klubach. O najróżniejszych porach dnia i nocy spędzał mnóstwo czasu na pisaniu własnych piosenek i grze na gitarze, już wtedy było wiadomo, co młody Jon chce robić w życiu – chciał zostać gwiazdą rocka. Właśnie, dlatego spakował walizkę i udał się do Nowego Jorku.
Ale zanim przygoda z muzyką rozpoczęła się na dobre, Jon miał inne zajęcia: pracował w myjni samochodowej, następnie w sklepie z butami, na złomowisku i w barze szybkiej obsługi. W 1980 roku załapał się do studia nagraniowego jako chłopiec na posyłki. Tutaj nocą pisał i nagrywał. Momentem zwrotnym w jego życiu był konkurs talentów organizowany przez lokalną stację radiową WAPP. Zbierali utwory na składankę z piosenkami lokalnych artystów bez kontraktu płytowego. Jon nie mógł przepuścić takiej szansy. Poprosił paru muzyków sesyjnych (wśród nich, obecnego basistę Bon Jovi, Hugh McDonalda) o nagranie wspólnie z nim jego utworu „Runaway”. Piosenka ta znalazła się na wspomnianej składance i stała się radiowym hitem. Od tego czasu kariera Jona potoczyła w dwóch kierunkach: muzycznym i filmowym.

Myślę że ich utwory każdy zna i podśpiewuje zamieszczę kilka moich ulubionych czyli It's my life, Wanted Dead or Alive i Livin' on a Prayer

Uwielbiam ich słucham od najmłodszych lat i w czerwcu wybieram się na koncert. Bardzo podobał mi się Jon w Ally McBeal i Sylwestrze w Nowym Jorku :serce:A co wy o nich sądzicie? Jakie są wasze ulubione piosenki?
Powrót do góry Go down
Solve
Betha
Betha
Solve

Liczba postów : 1337
Punkty : 98

Zespół Bon Jovi Empty
PisanieTemat: Re: Zespół Bon Jovi   Zespół Bon Jovi Icon_minitime14/6/2013, 21:34

Oprócz wymienionych przez ciebie lubię jeszcze say it isn't so, i wanna be loved, wiele innych Razz
 Natomiast nie potrafię się przekonać do you give love a bad name Razz:P
Powrót do góry Go down
Stydia
Gość
Gość
Stydia

Liczba postów : 6
Punkty : 0

Zespół Bon Jovi Empty
PisanieTemat: Re: Zespół Bon Jovi   Zespół Bon Jovi Icon_minitime15/8/2013, 12:52

Ja wręcz ubóstwiam You give love a bad name ale i tak nie mogę przeżyć bez Runaway I love you
Powrót do góry Go down
evans.
Omega
Omega
evans.

Liczba postów : 253
Punkty : 8

Zespół Bon Jovi Empty
PisanieTemat: Re: Zespół Bon Jovi   Zespół Bon Jovi Icon_minitime21/8/2013, 23:11

Cytat :
Ja wręcz ubóstwiam You give love a bad name
ja tak samo!
W podstawówce żadna dyskoteka nie mogła się odbyć bez It's my life. To był czasy. Uwielbiaaam ich!
Powrót do góry Go down
http://fuckyeahtv.tumblr.com
Solve
Betha
Betha
Solve

Liczba postów : 1337
Punkty : 98

Zespół Bon Jovi Empty
PisanieTemat: Re: Zespół Bon Jovi   Zespół Bon Jovi Icon_minitime25/8/2014, 13:46

Ta ich nowa wersja ma w sobie więcej popu, ale nadal mi się podoba chociażby Because We can Razz
Ja na YT mogę posłuchać You give a love bad name, ale zawsze jak w telefonie do niej dojdzie, to od razu daję następną xdd Podobnie zresztą z Because we can, o którym wspominałem wyżej xdd
Powrót do góry Go down
Bexy
Ugryziony
Ugryziony
Bexy

Liczba postów : 449
Punkty : 4

Zespół Bon Jovi Empty
PisanieTemat: Re: Zespół Bon Jovi   Zespół Bon Jovi Icon_minitime25/8/2014, 22:26

Bon Jovi to jeden z moich ulubionych zespołów. I love you Osobiście preferuję stare piosenki, np. Always, It's my life, Bed of roses, Living on a prayer, Queen of NOLA (uwielbiam wręcz <3), ale Because we can i te nowsze kawałki też bardzo lubię, nawet jeżeli to już nie jest to samo, co kiedyś. Mam nadzieję, że Jon Bon Jovi jeszcze kiedyś odwiedzi Polskę, bo niestety rok temu nie miałam możliwości dotarcia na koncert, ale drugi raz nie przegapiłabym takiej okazji.
Powrót do góry Go down
http://sexybexy19.tumblr.com/
Sponsored content

Zespół Bon Jovi Empty
PisanieTemat: Re: Zespół Bon Jovi   Zespół Bon Jovi Icon_minitime

Powrót do góry Go down

Zespół Bon Jovi
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Tyler Posey i jego zespół 'Lost In Kostko'